Afvallen met een ziekenhuisdieet

Posted

Een hype in de wereld van het afvallen is het ziekenhuisdieet. Met dit dieet is het mogelijk om in aanzienlijk korte tijd heel veel gewicht te verliezen. Verbrand tot wel 5 tot 10 kilo per week met dit effectieve dieet, maar lees ook deze review van het ziekenhuisdieet. Er zijn namelijk wat kritische geluiden.

 

ZiekenhuisdieetCrash dieet

Er zijn veel crash diëten. Een crash dieet is een dieet dat je in staat stelt om in bijzonder korte tijd veel gewicht te verliezen. Een voorbeeld van het crash dieet is het ziekenhuisdieet. Behalve het ziekenhuisdieet heb je ook het 3 dagen dieet, het 5 dagen dieet en het 10 dagen dieet. Deze diëten zijn gericht op een aantal dagen weinig tot niets eten en daarna weer gewoon eten. Het is de vraag of dit een gezonde vorm van dieet is, maar het is wel een bijzonder effectief dieet.

 

Wanneer gebruik je een crash dieet?

Zoals gezegd is het de vraag in hoeverre een crash dieet, zoals het ziekenhuisdieet, gezond is. Daarover zijn de meningen verdeeld. Wanneer gebruik je dus een crash dieet? Er zijn verschillende redenen om een crash dieet te gebruiken, namelijk:

  • Wanneer je een feestje hebt waarvoor je veel af wil vallen binnen korte tijd;
  • Wanneer je op vakantie gaat en nog snel even in je badpak of zwembroek wil passen;
  • Wanneer je om gezondheidsredenen af moet vallen en veel gewicht moet verliezen.

 

Ziekenhuisdieet

Die laatste reden is de belangrijkste reden om een ziekenhuisdieet te beginnen. Het ziekenhuisdieet vindt zijn oorsprong namelijk echt in het ziekenhuis, waar artsen en medisch specialisten wilden dat mensen die een operatie moesten ondergaan, veel afvielen. Dat deden ze door die mensen weinig calorieën binnen te laten krijgen. Het ziekenhuisdieet is dus een dieet met weinig calorieën. Omdat mensen in het ziekenhuis weinig energie nodig hebben, maakt dat niet uit. Ze verbranden zo wat extra vetreserves, maar hebben geen directe energie nodig voor een dagelijkse gang van zaken (wat je wel hebt als je gewoon werkt of het huishouden moet doen). Het ziekenhuisdieet is pas later ook buiten het ziekenhuis populair geworden.

 

Ziekenhuisdieet volgen

Wil jij snel afvallen? Dan kun je een ziekenhuisdieet volgen. Je volgt een ziekenhuisdieet door te bepalen hoeveel calorieën je nu eet. Dat zouden er per dag zo’n 2.000 voor vrouwen en 2.500 voor mannen moeten zijn. Zijn het er meer, dan moeten er veel vanaf. Vervang de gerechten en zaken die je eet om tot een totaal van 1.000 tot 1.250 per dag te komen (dat is inderdaad de helft). Daar zit de kracht van het ziekenhuisdieet in. Door de calorieën te halveren worden oude calorieën verbrand. Zodoende zal je razendsnel gewicht verliezen en afvallen met het ziekenhuisdieet.

 

Recepten bij het ziekenhuisdieet

Welke recepten passen er goed bij het ziekenhuisdieet? Je moet vooral denken aan producten met weinig calorieën. Vermijd dus brood, zuivel en vlees. Ga vooral over op groenten (rauw) en bepaalde types fruit. Sap en frisdrank kun je, net als alcohol, beter helemaal laten staan en vervangen door water, thee en koffie. Door je daarmee te voeden, krijg je geen calorieën binnen en val je toch af. Verder is het goed om soepjes te nemen (geen gebonden soep of soep uit blik), maar gewoon van bouillon en groenten en een heel klein beetje vlees.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>