5 tips om mensen tegen je op te laten kijken

Posted

Succesvoller wordenHoe moet het voelen als iedereen tegen je opkijkt? Je hebt het jezelf vast wel eens afgevraagd. Jij hebt zelf misschien ook wel mensen tegen wie je opkijkt. Die hebben iets, stralen iets uit… iets waardoor je ze geweldig vindt. Maar waarom zouden andere mensen niet op diezelfde manier naar jóu moeten kijken! In dit artikel bespreken we manieren en een vijftal tips die je helpen om andere mensen tegen jezelf op te laten kijken.

 

Gedraag je succesvol

Vaak zijn de mensen naar wie we opkijken succesvol: ze hebben veel geld, een goede staat van dienst, zijn bekend en hebben altijd de mooiste en nieuwste spullen. Daar kun jij van leren! Het gaat er niet per definitie om dat je ook daadwerkelijk veel geld hebt, maar het gaat erom dat je je zo gedraagt. Laat zien dat het goed met je gaat, zonder dat je er al teveel voor betaalt.

 

Gedraag je geliefd

Makkelijker is het om je geliefd te gedragen. Veel mensen naar wie we opkijken zijn geliefd: ze zijn kalm, rustig, succesvol, sociaal, liefdevol en hebben veel zelfvertrouwen. Daarbij is het een betere investering dan wanneer je voor de uitstraling van een rijk iemand kiest. Want hoe lang houd je dat vol? Gedraag je geliefd door oprecht geïnteresseerd te zijn in een ander, door anderen te helpen waar je maar kan, door sociaal, liefdevol en vol begrip te zijn. Straal daarbij ook uit dat je geen watje bent, iemand die het met iedereen goed wil kunnen vinden. Bijt af en toe van je af en help de mensen om wie je geeft door die scherpe tong ook voor hen te gebruiken.

 

Waar kijk jijzelf tegen op?

Misschien is de vraag hoe je een succesvol persoon wordt, iemand naar wie je terecht op kan kijken, beter door jezelf te beantwoorden. Want naar wie zou jij opkijken? Wat voor type persoon is dat en hoe kun je die benaderen? Waarschijnlijk ben je zelf heel goed in staat om nu een beeld in te kleuren, toch help ik je op weg met vijf tips (want dat had ik immers beloofd):

 

1. Heb een missie

Zorg dat je een missie hebt. Want mensen die een missie in het leven hebben, zijn inspirerend. Zij weten wat ze willen bereiken en wat ze daarvoor moeten doen. Zij hebben een doel in het leven. Ze doen vaak werk van betekenis en dat geeft ze een goed gevoel. Dat goede gevoel spat van deze mensen af, waardoor ze zelfvertrouwen uitstralen en ook veel respect opbouwen bij de mensen in hun omgeving. Wat is dus jouw missie? Heb je er geen? Bedenk er een en ga er als een haas mee aan de slag!

 

2. Wees sociaal

Je kunt niet zonder sociale vaardigheden. Ga maar eens na hoeveel mensen zonder sociale vaardigheden jij graag mag. Waarschijnlijk helemaal niemand. En dat is dus ook waar voor jou de kracht ligt. Wees sociaal naar mensen om je heen, ook al ben je dat van binnen helemaal niet. Hoe ziet een sociaal rijk persoon eruit? Denk maar eens aan die persoon die in een volle kamer op een feestje binnenstapt en met iedereen gesprekken kan voeren, zonder zich een moment ongemakkelijk te voelen.

Jij kan dat ook. Oefen dit, hoe neg het ook mag zijn. Je zult merken dat je op die manier meer plezier uit je leven haalt. Mensen zullen naar verloop van tijd ook jou op zoeken. Ze waarderen je om je sociale vaardigheden en om wie je uiteindelijk bent. Daar kunnen mensen pas echt tegen op kijken!

 

3. Liefdevol en vrijgevig

Alleen aan jezelf denken is een grote valkuil als je wil dat mensen tegen je op kijken. Mensen die om anderen geven, oprecht en vol belangstelling (en geen geveinsde belangstelling) naar je luisteren in plaats van alleen maar over zichzelf te praten, worden eerder succesvol dan anderen. Ga maar eens na hoe vaak het voorkomt dat jij vertelt dat je vorige week autopech had en dat de ander dan direct met zijn of haar eigen verhaal komt, om niet meer bij dat van jou stil te staan! Gebeurt vaak zat. Voorkom dat dus en wees de persoon die oprecht is. Hoe meer je luistert, hoe meer je de volgende keer nog weet en hoe geliefder je jezelf maakt.

Zo iemand is niet alleen liefdevol en vol begrip, maar ook iemand bij wie een ander troost kan vinden, bij wie een ander uit kan huilen of kan klagen, bij wie je jezelf kunt zijn en die ten alle tijden bereid zijn om te helpen. Die zich, kortweg, serieus bekommeren over hoe jij je voelt.

Door op deze manier uiting te geven aan je leven, word je een warmer persoon en zul je minder bang zijn. Je wordt ook guller en vrijgeviger en dit is allemaal te oefenen. Herinner je jezelf eraan dat je altijd kunt kiezen hoe je reageert op wat je overkomt.

 

4. Zelfvertrouwen

Het is al gezegd. Zelfvertrouwen is woest aantrekkelijk. Ook wanneer je wil dat anderen naar je op kijken, ontkom je er niet aan om veel zelfvertrouwen uit te stralen. Veel mensen verwaarlozen zichzelf als het om zelfvertrouwen gaat. Wanneer er dan iemand komt die in ze geïnteresseerd is, zijn ze niet in staat om die interesse om te zetten in het opkijken naar. En dat is jammer.

Het kan lastig zijn om aan je zelfvertrouwen te werken, maar je kan al een begin maken door iedere dag jezelf te complimenteren voor iets wat je die dag goed gedaan hebt. En wie bepaalt of dat goed is? Juist, jij. Daarnaast kun je proberen je zelfvertrouwen te gebruiken om anderen complimenten te geven. Je zult merken dat je complimenten terugkrijgt en die helpen je alleen maar meer zelfvertrouwen te krijgen. Een win-win situatie, want je maakt je door al die complimenten ook mateloos populair!

Zelfvertrouwen geeft je straks niet alleen aanzien, je zult er ook een stuk lekkerder door in je vel komen te zitten!

 

5. Kalmte

Kalmte is ook een enorme booster. Mensen die, in welke situatie dan ook, kalm blijven, geven het gevoel dat ze iedere situatie onder controle hebben. Ze hoeven niet te schreeuwen of druk te gebaren. De situatie doet toch wel wat zij willen. Kalmte is een belangrijke factor. Het doet de indruk leven dat jij geen enkele reden hebt om je druk te maken en dat vinden veel mensen bijzonder. Zij maken zichzelf namelijk erg druk over allerlei zaken.

Die kalmte zal ook positief voor jou gaan werken. Want jij zult je rustiger voelen en een heldere geest krijgen. Daarbij straal je zelfvertrouwen uit en kom je tegemoet aan punt 4. Tot slot geef je met kalmte ook het teken dat je veel ervaring hebt en allerlei situaties hebt meegemaakt: zie het als levenswijsheid. Mensen zijn daar gek op en zullen nog meer tegen je op kijken!

Hoe kun jij kalm worden? Als het niet je gewoonte is en je snel gestrest bent om wat er allemaal gebeurt, is het soms lastig om kalm te worden. Probeer het eens door problemen in een perspectief te plaatsen en ze los te laten. Want hoe groot zijn die zogenaamde problemen nu echt en wat is een goede oplossing? Het zal je wat tijd en moeite kosten, maar dat maakt het alleen maar mooier op deze eigenschap in de vingers te hebben.

 

Ga aan de slag!

Het mag duidelijk zijn: de meeste mensen tegen wie we opkijken beheersen tal van technieken of zijn oprecht kalm, stralen zelfvertrouwen uit en zijn liefdevol en vol begrip. Jij kan dat ook. Gedraag je aan de hand van deze tips en je zult merken dat je binnen de kortste keren mensen krijgt die tegen je zeggen ‘Was ik maar meer zoals jij!’, waarop jij dan vol begrip kunt zeggen dat ze er niet te zwaar aan moeten tillen en dat het allemaal wel meevalt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>